Alle 16 v. yksinmatkustavalla henkilöllä tulee jatkossa olla Kelan myöntämä vakiotaksioikeus

Huomioitavaksi Kela-kuljetuksissa – alle 16 v. yksinmatkustavalla henkilöllä tulee jatkossa olla Kelan myöntämä vakiotaksioikeus

Alle 16-vuotiaan yksinmatkustavan lapsen ns. automaattinen vakiotaksioikeus on päättynyt. Toimintatapa vakiotaksiasiakkuuden käsittelyn osalta on jatkossa sama, kuin harkintaan perustuvissa vakiotaksi-asiakkuuksissa, eli asiakkaan tulee olla yhteydessä Kelaan ja Kela ilmoittaa tiedon vakiotaksiasiakkuudesta tilausvälityskeskukselle.

Nykyiset alle 16-v vakiotaksiasiakkaat saavat säilyttää vakiotaksinsa. Näiden kohdalla muutos on, että asiakkaita kehotetaan olemaan yhteydessä Kelaan sen varmistamiseksi, että asiakkaan pitkäaikainen taksin käytön todistus rekisteröidään Kelan  järjestelmään.

UUSIA asiakkaita, jotka vasta tiedustelevat vakiotaksia, neuvotaan ottamaan ensin Kelaan yhteyttä sen selvittämiseksi, onko asiakkaalla pitkäaikainen taksin käytön todistus ja asiakkaan tietojen rekisteröimiseksi.

Vakiotaksikyytitilaukset hyväksytään niiden asiakkaiden kohdalla, joiden kohdalla KELA:n tiedoissa on merkintä vakiotaksioikeudesta.