LIIKENNÖITSIJÄTIEDOTE 6.6.2018

Sopimustilanne

PRO-Keskukselle on palautunut kohtuullinen määrä sopimuksia kaikilta viiden maakunnan alueelta, mutta alueellisia eroja on. Luotettavia asiakaspalveluhenkisiä sopimusliikennöitsijöitä tarvitaan lisää tuottamaan Kelalle laadukkaita kuljetuspalveluja ja takaamaan asiakaspalvelun toimivuus.

PRO-Keskuksen tietoon on tullut tiettyjen tahojen tarkoituksellinen viivyttäminen sopimusten saannissa; autoilijoille on annettu väärää tietoa mm. sopimushinnoista, laitehinnoista ja ajomatkamaksuista. Oikea tieto löytyy PRO-Keskuksen virallisista tiedotteista ja nettisivuilta, joiden Usein Kysytyt Kysymykset -osiota päivitetään jatkuvasti.

PRO-Keskus vie viranomaisten tietoon kaikki esille tulleet manipulointitoimenpiteet, joilla liikennöitsijöitä pyritään estämään liittymästä Kela-suorakorvaustoimintaan.

 

Sopimusmenettely

Niillä alueilla, joissa ei saavuteta tarpeeksi kattavaa sopimusmäärää, päätetään avoin hakumenettely tiistaina 12.6.2018 klo 24:00. Tällöin keskiviikosta 13.6. alkaen siirrytään suljettuun sopimusneuvottelumenettelyyn, jossa etsitään kohdennetusti riittävä määrä (n. 70 % nykyisestä automäärästä) autoja ja tehdään sopimukset vain valikoitujen sopimuskumppaneiden kanssa.

Avoimessa hakumenettelyssä sopimuksensa viimeistään 12.6. jättäneet ovat varmuudella mukana tulevassa Kela suorakorvausmenettelyssä. Siirtymisestä suljettuun sopimusneuvottelumenettelyyn ilmoitetaan PRO-Keskuksen nettisivuilla.

Kaikki liikennöitsijät, joilla on voimassa oleva taksiliikennelupa tai joukkoliikennelupa, ja jotka jättävät Sopimuksen allekirjoitettuna ennen 10.6.2018, saavat liittymisen avausmaksun alennettuun 400,00 euron (alv 0%) hintaan. 10.6. jälkeen avausmaksu on 600,00 euroa (alv 0%).  1.7.2018 alkaen avausmaksu on 900,00 euroa (alv 0%).

 

Laitetekniikka

PRO-Keskuksen hyväksymät laitekokoonpanot löytyvät PRO-Keskuksen kotisivuilta. Lisätietoa laitteista ja linkki tilauslomakkeeseen löytyvät Semelin etusivuilla: www.semel.eu