LIIKENNÖITSIJÄTIEDOTE KESKISUOMALAISILLE LIIKENNÖITSIJÖILLE 20.6.2018

Tiedoksi Keski-Suomen Aluetaksi Oy:n maksuliikenteen liikennöitsijöille

Savon Taksidata Oy tarjosi 8.6. vielä kerran keskinäisissä neuvotteluissa Keski-Suomen Aluetaksi Oy:lle mahdollisuutta osallistua Kela maksutapahtumien reitittämiseen Keski-Suomen Aluetaksin maksuliikennejärjestelmästä Savon Taksidatan maksuliikennejärjestelmään.

Savon Taksidata tarjosi Keski-Suomen Aluetaksille myös rahallista kompensaatiota ja Kela maksutapahtumien siirtämistä ilman kustannuksia Keski-Suomen Aluetaksille. Keski-Suomen Aluetaksi ilmoitti Savon Taksidatalle ja PRO-Keskukselle, että Keski-Suomen Aluetaksin maksuliikennejärjestelmän käyttäminen Kelan korvaamissa matkoissa ei ole mahdollista.

Semel on tiedottanut, että Semel TM6000 taksamittari ja Semel IWL286 maksupääte varustettuna Semel Contact Tabletilla mahdollistaa Keski-Suomen Aluetaksin liikennöitsijöille Kela-tilausten vastaanottamisen ja liittymisen PRO-Keskuksen Kela-välitykseen.

Käytännössä samalla maksupäätteellä voit vastaanottaa sekä x-cardeja, että hoitaa Kela -matkojen laskutuksen.

X-card tapahtumat ohjautuvat niin kuin ennenkin Keski-Suomen Aluetaksille ja Kela-maksutapahtumat ohjataan Savon Taksidatalle laskutettavaksi ja tilitettäväksi ilman että ne kulkevat Keski-Suomen Aluetaksin järjestelmien kautta.

Edelleen keskisuomalaisilla liikennöitsijöillä on jatkossa kaksi mahdollisuutta:

1) Kun Kela-tapahtumat siirtyvät Kela-sopimuksen mukaisesti Savon Taksidata Oy:lle, on oltava yhteydessä Savon Taksidatan toimistoon: p. 017-5500815 tai sähköpostitse toimisto(a)savontaksidata.fi. Kela-maksutapahtumien ohjaus Savon Taksidatalle ei vaadi maksupäätteen uudelleenohjelmointia tai alustusta. Tällöin maksuliikennesopimus pysyy Keski-Suomen Aluetaksilla.

2) Mikäli liikennöitsijä haluaa hyödyntää Savon Taksidata Oy:n maksuliikennepalvelut täysimääräisesti ja mahdollistaa samalla tulevaisuudessa myös muut laajennetut palvelut, kuten applikaatiotilaukset, kannattaa liittyä Savon Taksidatan maksuliikennepalveluihin.